Belinda web
Image default
Mobiliteit

Heftruck certificaat

Onder het certificaat arbeidsmiddelen vallen de heftruck, autolaadkraan, meeneemstapelaar, hoogwerker en nog veel meer machines welke het de mens door middel onder andere hydrauliek het werk makkelijker maken. Veel werknemers denken licht over wetgeving rondom deze middelen. Immers, wie kan autorijden, kan ook een heftruck besturen, toch? Onderschat het besturen van een heftruck niet. De wetgeving en vereiste vaardigheden voor een heftruck zijn niet iets om licht op te vatten.

Heftruck

Mobiele arbeidsmiddelen vereisen specifieke kennis. Veel hiervan wordt gedekt door een certificaat, voor sommige mobiele arbeidsmiddelen zoals torenkranen, mobiele kranen en funderingsmachines, hebben medewerkers een opleiding met diploma nodig. Hierbij is ook de arbowetgeving van kracht. Dit is wat de arbo erover zegt:

Mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving worden bediend door werknemers die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten.

Maar wat betekent dit dan? Arbeidsmiddelen zijn alle op de arbeidsplaats gebruikte machines, installaties, apparaten en gereedschappen. Met mobiele middelen bedoelen we dus middelen op wielen. Deze mogen enkel door deskundige en getrainde werknemers bestuurd worden. Tevens zijn er bepaalde regels van kracht, wanneer er op een werkplek met mobiele arbeidsmiddelen wordt gewerkt. Dit om de veiligheid te waarborgen. Bij Eurotransport College kunt u uw heftruck certificaat behalen. Heeft u interesse? Bezoek dan hun website.

https://eurotransportcollege.com/heftruck-en-reachtruck/