Belinda web
Image default
Mobiliteit

5 dingen waar oudere mensen op moeten letten als ze ouder worden

Naarmate we ouder worden, beginnen we enkele grote veranderingen in ons lichaam en onze geest te ervaren. Helaas gaan deze veranderingen vaak gepaard met verschillende andere gezondheidsproblemen die onze kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden en ons algehele geluk elk jaar kunnen verminderen. Om langer en gelukkiger te leven, moeten oudere mensen op deze vijf dingen letten naarmate ze ouder worden.

1) Gezichtsvermogen

Naarmate u ouder wordt, kan uw gezichtsvermogen achteruit gaan. Gelukkig kan een bril hoofdpijn en wazig zien verminderen, waardoor taken zoals lezen een stuk gemakkelijker worden. Maar het is belangrijk om een ​​bril te krijgen van een oogarts of optometrist. Die ervoor kan zorgen dat u lenzen krijgt met de juiste sterkte en niet alleen zal proberen u een oude bril te verkopen. Zorg er ook voor dat u één keer per jaar een afspraak maakt voor een uitgebreid oogonderzoek.

2) Tanden

Een van onze beste bronnen voor calcium zijn, je raadt het al. Onze tanden. Het vermijden van suikerrijke en zure voedingsmiddelen zoals frisdrank, snoep en vruchtensap kan helpen om je tanden sterk te houden. Dit terwijl volle granen en zuivelproducten de botten helpen versterken. Ondanks wat je misschien al eerder hebt gehoord, wordt het helemaal niet aanbevolen om je tanden te poetsen. Hierdoor kan alleen tandplak – en alle andere ziektekiemen die in uw mond achterblijven – zich vrijer opbouwen.

3) Gehoor

Naarmate we ouder worden, worden we vatbaarder voor gehoorverlies. Gelukkig zijn er maatregelen die u nu kunt nemen om gehoorproblemen in uw gouden jaren te voorkomen of uit te stellen. Volwassenen wordt aangeraden om elke dag hun oorspieren te oefenen door luid te zeggen dat klinkers klinken als eee en aaah. En veel audiologen raden aan om dit voor een spiegel te doen! Ook: het is nooit te laat voor hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. Ze elimineren niet al het geluid, maar kunnen uw blootstelling aan harde geluiden drastisch verminderen en helpen beschermen tegen gehoorverlies. Dit is ook een goed moment voor een jaarlijkse controle bij uw audioloog.

4) Slaap

Een goede nachtrust helpt je lichaam en geest tot rust, herstel en herstel. In feite duurt het ongeveer 90 minuten met een gesloten oog voor een volwassen menselijk brein. Dit om volledig te herstellen van een normale dag. Begin minstens een uur voor het slapengaan met het afbouwen van je avondroutine. Afbouwen door een warm bad te nemen of iets ontspannends te lezen. Voor extra voordelen, probeer wat meditatie of yoga vlak voor het slapengaan (als je dat vroeg naar bed gaan lukt). Het zal u niet alleen helpen om morgenochtend goed op weg te gaan. Het kan je zelfs helpen langer te leven!

5) Mobiliteit

Als u wat flexibiliteit heeft verloren of de diagnose artritis heeft gekregen, kan mobiliteitswerk u helpen een meer pijnvrij leven te leiden. Als het te moeilijk voor je is om op handen en knieën te komen. Begin dan met zittend in een stoel aan je mobiliteit te werken. Neem elke dag vijf minuten om te werken aan het strekken en versterken van je nek, rug, benen, armen en schouders. Naarmate u uw algehele lichaamskracht in de loop van de tijd verbetert. Wordt het gemakkelijker voor u om op handen en voeten te bewegen. Houd die mentaliteit na een tijdje vast terwijl u andere oefeningen probeert. Oefeningen zoals trappen lopen of squats doen terwijl u gewichten vasthoudt. Je zult geleidelijk in staat zijn om op elke leeftijd een goede houding en gezondheid te behouden!

scooter kopen

Een scooter, of scootmobiel, is een type persoonlijk vervoermiddel. Terwijl veel modellen lijken op kleine motorfietsen met drie wielen en een vloerplaat, hebben andere grotere platforms zoals die van een auto. Scooters bevatten meestal een soort voetsteunen waarop de bestuurder staat. En een stuur om te sturen. Scooters kunnen worden aangedreven door verbrandingsmotoren op benzine, elektromotoren of andere voortstuwingsmethoden zoals straalmotoren en raketmotoren. Sommige typen kunnen ook opbergbare pedalen bevatten voor bediening door mensen. Ook wel gemotoriseerde rolstoel genoemd in geval van handicap noodzaak

scootmobiel