Belinda web
Image default
Bedrijven

Drie tips voor het perfecte zakelijke portret

LINK Fotografie is gespecialiseerd in het maken van zakelijke portretten. Je wilt natuurlijk goed naar voren komen in jouw zakelijke portret en daarom vind je in dit artikel vijf handige tips voor een goede zakelijke foto. Lees dus verder als jij benieuwd bent. 

Bereid de afspraak voor

Bedenk voordat de foto’s gemaakt gaan worden wat je precies wilt uitstralen op de foto’s. Wat wil het bedrijf uitstralen? De bedrijfsfoto’s moeten namelijk wel goed aansluiten bij het imago van het bedrijf. Het bedrijf laat namelijk niet elke dag nieuwe foto’s maken en daarom is het goed om je voor te bereiden. Je kunt bij LINK Fotografie altijd om advies vragen over je houding en de styling van de foto’s. Ook is het belangrijk om te bepalen of je bestaand licht of studiolicht gaat gebruiken bij het maken van de foto’s. Ga je de foto’s maken in een zakelijke werkomgeving of maak je ze liever in een studio? Hoe meer je vooraf over dit soort dingen nadenkt, hoe beter de foto’s worden. Daarnaast geeft het jezelf ook veel houvast tijdens de shoot als je dit soort dingen hebt overdacht. Het maakt je zekerder en dat straal je dan ook uit op de foto’s. 

Welke kleding doe je aan? 

Of je nu foto’s gaat maken in een huiselijke setting of in een studio, het is altijd belangrijk welke kleding je draagt op de foto. Elke kleur geeft een bepaald effect. Zo staat rood voor agressie en passie en blauw voor vertrouwen. Bij elk beroep passen dus ook weer andere kleuren qua kleding of achtergrond. Los van of de kleur bij het bedrijf past, is het ook belangrijk of de kleur mooi staat bij jezelf. Hier dien je rekening mee te houden. 

Het juiste licht

Veel mensen denken dat het goed is om foto’s te maken op een zonnige dag. Dit is echter niet zo, een bewolkte dag is vaak veel mooier voor het maken van foto’s. Zeker voor een zakelijk portret. Hard licht, wat je krijgt door felle zon, geeft ook meer schaduw. Wanneer de persoon die op de foto gaat veel bultjes of rimpels heeft, zie je deze dan dus extra goed en dat is zonde.