Belinda web
Image default
Woningen

Stijlen van vloer tot plafond

Nieuwe vloeren en een nieuwe muurkleur zijn vaak de eerste twee overwegingen bij het opknappen van een kamer. Meestal is een nieuwe vloer een duurder en tijdrovender project, daarom moet u uw vloeren zorgvuldig kiezen. Aan de andere kant is de kleur van een muur gemakkelijker te veranderen, maar je wilt natuurlijk wel dat deze twee aspecten van je kamer elkaar afwisselen. Gelukkig voor jou zijn er een paar eenvoudige tips en trucs om vloeren en muren succesvol te combineren.

Houd Undertone Top of Mind

Als je muurkleuren combineert met vloeren, is het het beste om houd rekening met de ondertoon van elk element in plaats van te proberen specifieke kleuren te matchen. De ondertoon is de basis van de kleur die het algehele uiterlijk beïnvloedt. De ondertoon van een kleur kan warm, koel of neutraal zijn. Blauw, roze en groen worden als koele kleuren beschouwd. Een warm palet omvat rood, oranje en geel. Als laatste, neutrale kleuren zijn grijs, beige en taupe. Bij het combineren van muurkleuren met vloeren, wil je kleuren combineren met dezelfde ondertoon of een complementaire ondertoon. Complementaire kleuren zijn kleuren die zich aan de andere kant van het kleurenwiel van elkaar bevinden.

Hoe de toon de stemming bepaalt

Over het algemeen zullen verschillende kleurcombinaties een unieke sfeer creëren. Wanden en vloeren met een neutrale tint zullen je ruimte schoon en minimalistisch laten aanvoelen. Een neutrale ondertoon kan ook worden gecombineerd met warme of koele tinten om de gewenste look te creëren. Als je kiest voor een koel kleurenpalet, kun je een helder, luchtig gevoel in je ruimte verwachten. Warme tinten daarentegen geven je kamer een gezelliger gevoel. Naast kleuren is het belangrijk om te egaliseren, vooral als je een houten vloer gaat leggen. Lees het stappenplan op deze website om te zien hoe het werkt.

Voorbeelden en stalen zijn je redders

Als je helemaal opnieuw begint, is dit waarschijnlijk betekent dat u tegelijkertijd een nieuwe vloer krijgt en uw muren schildert. Door verschillende samples naast elkaar te zien, kun je gemakkelijker de ondertoon van de vloer bepalen. Als u monsters mee naar huis neemt, kunt u de vloer ook in het natuurlijke licht van uw huis zien, wat belangrijk is omdat het licht in de loop van de dag verandert.

Het meebrengen van verfstalen is ook erg handig bij het kiezen de juiste kleur, zoals je de vloer en verf samen kunt zien. Je zou zelfs kunnen overwegen om een klein deel van je muur te schilderen met verschillende verfopties om je een compleet beeld te geven van hoe de kleur er echt uitziet. Het schilderen van een klein deel van je muren is nog belangrijker als je verfkleuren afstemt op bestaande vloeren, want als de vloer hetzelfde blijft, wil je je verfpalet zorgvuldig afwegen.

 

https://vloerenbaas.nl