Belinda web
Afvalverwerking

Kunnen luchtenveloppen gerecycled worden?

Steeds meer mensen doen hun best om afval te scheiden. Gelukkig! Want afval scheiden is goed voor het milieu en het is mooi dat steeds meer mensen proberen een steentje bij te dragen. Alleen is afval scheiden vaak nog niet zo gemakkelijk als je denkt. Sommigen dingen liggen erg voor de hand. Bijvoorbeeld een krant moet bij het oud papier en het plastic dat om je koekjes zat bij het plastic afval. Maar hoe zit het eigenlijk met luchtenveloppen? En met pizzadozen? Hoe moet je deze eigenlijk weggooien?

Luchtenveloppen hoor je op deze manier weg te gooien

Luchtkussen enveloppen kom je steeds vaker tegen. En dat is niet zo gek, want luchtenveloppen zijn ideaal om kwetsbare items in te versturen. De buitenkant is van papier en de binnenkant van plastic noppenfolie. Dus moet je de luchtenveloppen nu bij het plastic, oud papier of restafval gooien. Het beste is om luchtenveloppen uit elkaar te halen. Dus schuur voorzichtig de noppenfolie aan de binnenkant van de envelop er uit. Je gooit de envelop zelf bij het oud papier en de noppenfolie bij het plastic. Lukt dit niet of vind je dit te veel werk? Dan mag je de gehele envelop bij het rest afval gooien. Dus niet bij het oud papier!

En hoe zit het met de pizzadoos?

De pizzadoos lijkt in eerste instantie een inkoppertje. Bij het oud papier natuurlijk! Maar helaas, al denken vele mensen dat dit het juiste antwoord is, niets is minder waar. De doos is inderdaad van karton en dit hoort normaal gesproken bij het oud papier. Maar omdat de doos vervuild is met etensresten, mag deze niet meer bij het oud papier. Deze kan namelijk niet meer gerecycled worden. Dus gooi je gebruikte pizzadoos met etensresten gewoon bij het rest afval.

https://luchtkussengigant.nl/