Belinda web
Image default
Internet

Je eigen webshop

Je zoekt een uitdaging naast je opleiding of baan? Dat kan! Een eigen webshop kan erg leuk, interessant en leerzaam zijn. Ondernemen is op eigen benen staan. Keuze maken op belangrijke momenten die goed of fout zijn. Leren van je fouten. Door de grondzakken en toch weer opstaan en misschien zelfs flink geld verdienen. Dit zijn een aantal voorbeelden van wat het hebben van een eigen webshop je allemaal kan bieden. Je moet er wel voor zorgen dat je niet opgeeft bij de eerste beste tegenslag. Hieronder volgen een aantal tips die je kunt gebruiken om te beginnen aan je eigen webshop.

Het begin

Voor je begint is het belangrijk om een aantal punten te bekijken en uit te werken zoals: juridische aspecten, wat is je USP, je doelgroep en welke verzendmethode gebruik je. Voorbeeld hiervan is, zijn a5 enveloppen de beste keuze of is a6 ook voldoende. Je kunt hier kosten besparen.

Juridische aspecten

Het is belangrijk om uit te zoeken aan welke wet- en regelgeving je dient te houden. Daarnaast is het belangrijk om een privacy statement en algemene voorwaarden op te stellen. Afhankelijk van de keuze van het product is het belangrijk om te kijken naar de regels die er zijn voor dat specifieke product.

Wat is je USP?

Het is belangrijk om te weten wat jouw product speciaal maakt tegenover concurrenten. Wat voeg jezelf toe? Welke probleem lost jouw product op? Is het bedrijfsproces speciaal? Hoe kan het dat deze oplossing voor dit probleem er nog niet is? Gebruik je speciale verzendmethodes die andere concurrenten niet gebruiken? Wat kom je doen op de markt? Waar haal je de producten vandaan? Welke systemen gebruik je voor bijvoorbeeld je orders? Dit zijn voorbeelden van vragen die je jezelf moet stellen om te weten wat jouw USP is.

Je doelgroep

Wie gaat jouw product kopen? Welke problemen los jij voor die groep personen op? Welke leeftijd heeft je doelgroep? Welke dingen doet je doelgroep op een dag? Welke andere producten gebruikt je doelgroep? Welke hobby’s heeft je doelgroep? Werk een persoon uit je doelgroep volledig uit. Door deze vragen uit te werken weet je precies waar je aan toe bent.

Verzendingmethodes

Hoe ga je zorgen dat jouw product goed aankomt bij de klant? Ga je dit doen via PostNL of kies je een andere partij? Wat doe je met de retouroptie en hoe vang je retourpakketten op? Kies je voor dozen of bijvoorbeeld de standaard a5 enveloppen? Door deze punten goed uit te werken kom je erachter of je aan alles kunt voldoen en of je kosten kunt besparen.

https://verpakgigant.nl/a5-formaat-enveloppen/