Belinda web
Tuin en buitenleven

Welke schutting van hout gaat u kiezen?

Het tuinscherm is aan vervanging toe, maar welke schutting van hout kiest u? Het type schutting dat u kiest kan veel invloed hebben op uw tuin. Het is een beeldbepalend element en het mag niet zo zijn dat uw nieuwe tuinscherm u snel gaat vervelen. Bovendien bepalen de type schutting en de kleur grotendeels de uitstraling van uw tuin. Wist u bijvoorbeeld dat een schutting gemaakt van verticale planken uw tuin groter doet lijken?

Verschillende soorten schuttingen van hout

Het begint bij het kiezen van een houtsoort. Een belangrijke afweging daarbij de prijs-kwaliteitverhouding. De ene houtsoort gaat over het algemeen langer mee dan de ander en dat verschil zult u vaak terug zien in de prijs van het hout. Daarbij is het kleur van het hout van invloed op hoe de schutting eruit komt te zien. Kiest u bijvoorbeeld voor grenen hout of voor hardhout? Of iets er tussenin?

Er is volop keus

Als de keus voor het hout gemaakt is, is het nog van belang een schutting te kiezen die past bij u en uw tuin. Een klassieke schutting met verticale planken is eenvoudig te maken en past in veel tuinen, maar wellicht heeft u liever iets anders. Een halfopen schutting zorgt ervoor dat u een praatje met de buren kunt maken en schuttingen van gevlochten wilgentenen geven een romantische uitstraling. Ook een metalen vlechtwerk waar u klimop tegenaan laat groeien is natuurlijk een mogelijkheid. Het hangt af van wat u mooi vindt en wat bij uw tuin past.

Schakel een goede houthandel in

Staat het zweet u al op het voorhoofd bij de gedachte aan het zelf maken en samenstellen van een schutting van hout? Dan kunt u altijd kiezen voor hulp van een goede houthandel, bijvoorbeeld Houthandel Van der Heijden. Zij kunnen u adviseren, het hout voor u op maat maken en zelfs een schutting voor u komen plaatsen. Zo is de klus snel geklaard.

Gerelateerde artikelen

De hovenier in Amersfoort voor jouw tuin