Belinda web
Dienstverlening

Personeelsadministratie uitbesteden: voor flexibeler personeel

Personeelsadministratie uitbesteden levert u tal van voordelen op. Zo kunt u tijd besparen doordat u niet langer zelf de salarisadministratie van uw werknemers uitvoert, hoeft u zelf niet het antwoord te zoeken op complexe HR-vraagstukken en neemt een payroll bedrijf de juridische risico’s op zich. Daarnaast kunnen de diensten van een payroll bedrijf ook voordelig zijn op het gebied van contractflexibiliteit. Een payroll contract voor een werknemer biedt bijvoorbeeld vijf en een half jaar contractflexibiliteit én het voordeel dat de volledige salarisadministratie van deze medewerker u uit handen wordt genomen.  

Flexibele medewerkers

Werkt u als ondernemer graag met flexibel inzetbare medewerkers? Dan zijn er verschillende contract vormen mogelijk. Flexibele arbeidscontracten zijn bijvoorbeeld het min/max-contract, het nul-urencontract en het inleencontract. De keuze van het juiste contract is van belang. Niet ieder contract is in alle gevallen even passend of goed voor de bedrijfsvoering van uw onderneming. Zo betaalt u een medewerker met een vast aantal uren in het arbeidscontract door, ook wanneer u deze medewerker op een gegeven moment niet nodig heeft. Bij een nul-uren contract is dit niet direct aan de orde, maar zal een medewerker na verloop van tijd aanspraak kunnen doen op een vast aantal uren op contractbasis.

Het inleencontract

Het voordeel van een inleencontract, ofwel payroll contract, is tweeledig. Allereerst draagt de payroll organisatie zorg voor de salarisadministratie van betreffende werknemer. Denk hierbij aan het opmaken van een arbeidscontract, het tijdig uitbetalen van ieder salaris en het verwerken van verlofuren. Daarnaast biedt een payroll contract een contractflexibiliteit tot vijf en een half jaar. Wanneer u zelf een werknemer in dienst zou nemen met een arbeidscontract voor bepaalde tijd is dit maximaal twee jaar. Met een payroll contract verhoogt u dus de flexibiliteit met drie en een half jaar en is de personeelsadministratie gelijk uitbesteed. 

Personeelsadministratie uitbesteden: hulp op maat van 365 Payroll

Een payroll organisatie die u meer kan vertellen over de voordelen van een inleencontract en het uitbesteden van personeelsadministratie is 365 Payroll. De professionals werkzaam bij deze organisatie kijken graag mee naar uw bedrijf en uw specifieke wensen om zo tot een optimale service voor als ondernemer te komen. U kunt daarbij terecht voor een permante uitbesteding van uw personeelsadministratie maar ook als het gaat om flexibele uitbesteding zit u bij deze payroll organisatie goed. Stel dat uw bedrijf bijvoorbeeld aan het uitgroeien is en u tijd te kort komt, dan kan 365 Payroll bijspringen door de salarisadministratie van uw personeel over te nemen.

https://365payroll.nl/

Gerelateerde artikelen

Zoekt u naar begrafenisondernemers in Antwerpen?

De mooiste pumps voor iedere stijl

Op zoek naar een verhuisbedrijf in Breda?