Belindaweb

Ga jij een motorhelm kopen en ben je op zoek naar wat advies? Dan ben je niet de enige. Er zijn een groot aantal soorten motorhelmen beschikbaar en deze hebben allen andere kenmerken en kwaliteiten. Toch is het belangrijk dat je hier goed bij stilstaat, want jouw nieuwe motorhelm moet veilig, comfortabel en stijlvol zijn. Het is altijd gemakkelijker als je van tevoren bepaalt welk type motorhelm je kopen wilt en welke eisen je hebt. Hier lees je over de verschillende opties die je hebt.

Het type motorhelm kopen

Er zijn een aantal soorten motorhelm. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen de onderstaande vier categorieën. Kun jij hier een keuze uit maken, dan wordt het aanbod al aanzienlijk overzichtelijker.

  • Replica: heb je een favoriete coureur? Dan kun je een motorhelm kopen die een replica is van de helm die hij draagt.
  • Integraalhelm: deze helmen zijn volledig afgesloten en zijn daarom het veiligste. Ze zijn breed toepasbaar en het meest gangbaar.
  • Jethelm: een jethelm, ook wel pothelm genoemd, is ideaal voor iedereen die van klassieke motorfietsen houdt. Denk dan bijvoorbeeld aan choppers, cruisers of caféracers.
  • Systeemhelm: dit type helm is een integraalhelm met een kinstuk dat kan worden opgeklapt. Hierdoor is het comfortabeler en dus ideaal voor toerrijders.

Welke opties heb je nog meer?

Andere opties die je hebt wat betreft je helm zijn bijvoorbeeld het al dan niet toevoegen van een zonnevizier, pinlock of kinband sluiting. Daarnaast kun je kiezen uit helmen in bepaalde kleuren, met bepaalde pasvormen en afwerkingen. Ga je ook motorkleding kopen, dan kun je deze laten aansluiten bij je helm door dezelfde kleuren en stijl te kiezen. Motorkleding kopen en een motorhelm kopen doe je erg gemakkelijk online bij een site zoals ChromeBurner. Je kunt je motorkleding kopen door filters te gebruiken en alleen de producten naar voren te brengen die je kunt betalen en die bij je wensen passen. Motorkleding kopen was nog nooit zo gemakkelijk.