Een rieten dak is voor vele mensen iets wat zij graag zouden willen. Hier zit wel onderhoud aan vast, wat altijd door rietdekkers kan worden gedaan en er zijn twee verschillende constructies. Deze constructies verschillen best wel wat van elkaar en hiermee ook in de prijs. Er bestaat een open dak constructie en een gesloten schroefdakconstructie. Hieronder staat beschreven waar zij precies in verschillen.

Het traditionele dak met een open constructie wordt al eeuwen gemaakt. Het is dan ook een zeer bekende en beproefde methode. Bij deze constructie ziet u het riet ook van binnenuit in uw huis en vele mensen vinden dit mooi. De onderconstructie bevat bij deze constructie een sporenkap, hierop zijn rietlatten bevestigd waar het riet aan kan worden vastgemaakt. Van deze constructie zijn de kosten lager, maar is er helaas wel meer kans op brandgevaar. Hierdoor kiezen mensen er vaak voor om dit op een schuur te plaatsen en niet op hun woning.

Bij een gesloten schroefdakconstructie wordt het rietpakket op een dichte ondergrond geschroefd. Deze dichte ondergrond kan bestaan uit plaatmateriaal, maar ook uit een geïsoleerd panel. Bij deze constructie ziet u van binnenuit niet het riet, maar deze constructie is dan ook beter tegen tocht en stof. Deze constructie is wel wat duurder, maar heeft wel een hogere brandveiligheid. De zuurstof kan namelijk moeilijk het riet bereiken en bovendien is de isolatiewaarde veel hoger. De isolatiewaarde verschilt wel per type dus is het verstandig om altijd aan uw rietdekker te vragen naar de verschillende platen die beschikbaar zijn.

Van den Bergh rietdekkers heeft al jarenlange ervaring met het bouwen van een rieten dak en zij kunnen u altijd verder helpen. Zij kunnen u meer vertellen over de twee constructies, maar ook wat voor u het verstandigst is om te kiezen. Zo kunt u met de goede informatie een weloverwogen keuze maken.

http://www.rietwerk.nl/